Bevezető a digitális eszközök világába – IKER 1-2. szintű tanfolyam

A tanfolyam típusa: Egyéb szakmai képzés
Engedélyszám: E-000526/2014/D014

Valamiért azt tapasztaljuk, hogy az IKT eszközökkel szemben sokkal türelmetlenebben vagyunk, mint az élet egyéb területein. ‘Nem működik, nem ér semmit’, hallható gyakran kollégáktól. Az IKT eszközök hatékony használata sok türelmet, munkát, időt igényel (főleg a folyamat elején). Megdöbbenve néznénk egy kollégánkra, ha azt mondaná:Nem használok fénymásolót, olyan megbízhatatlan.Pedig mindannyian rángattunk már ki cafatokra tépett papírt a gépből. Hasonló a helyzet az IKT eszközökkel is.

Ha azt halljuk, hogy IKT, gyakran nem gondolunk másra, mint a számítógépekre és / vagy az interaktív táblákra. Az IKT azonban ennél sokkal tágabb értelemben használatos, és magába foglal minden digitális technológiát. Ha sikeresek akarunk lenni ebben a kérdésben, akkor tartanunk kell a lépést a korral, és a modern oktatási módszerek mellett a legmodernebb infokommunikációs (IKT) és Web2 technológiákat is ki kell használnunk. Mit is jelentenek ezek a fogalmak? Az IKT infokommunikációs technológiák és a web2 is egy összefoglaló megnevezés. A tanfolyam tananyaga magában foglalja az összes olyan audiovizuális szemléltetőeszközt és digitális tananyagot, amely interaktív módon képes az információt átadni.

Bevezető a digitális eszközök világába – IKER 1-2. szintű tanfolyamra jelentkezés feltétele:

Iskolai végzettség:  nem szükséges
Szakmai végzettség: nem szükséges
Szakmai gyakorlat: nem szükséges
Egészségügyi alkalmasság: nem szükséges
Előzetesen elvárt ismeretek: nem szükséges
Egyéb feltételek: betöltött 16. életév

Bevezető a digitális eszközök világába – IKER 1-2. szintű tanfolyam célja:

A résztvevők képesek legyenek a képzés során használt eszközeik (PC, tablet, notebook, okostelefon, stb.) önálló működtetésére, a legfontosabb beállítási lehetőségek használatára.
Képesek legyenek egyszerű szövegszerkesztési lépések felhasználásával rövid, de kerek egész szöveget (pl. rövid szöveges üzenet, rövid e-mail) szerkeszteni, az interneten tájékozódni, weblapok keresőit használva könnyen hozzáférhető információkat megszerezni. Az interneten gyűjtött információkat fel tudják dolgozni, azokat konkrét problémák megoldására fel tudják használni.
Elektronikus levelezés során képesek legyenek csatolmányokat kezelni. Felismerve az elektronikus levelezés veszélyhelyzeteit (levélszemét, e-mailes csalás, adathalászat) képesek legyenek azokat egyszerű módon elhárítani. Képesek legyenek közösségi portálok önálló használatára (regisztráció, bejelentkezés, információkeresés, megosztás, egyszerű adatvédelem). A képzés során használt eszközeiket képesek legyenek hanghívásra és szöveges üzenetküldésre használni.

Bevezető a digitális eszközök világába – IKER 1-2. szintű tanfolyam tananyagegységei:

– Barátkozás az infokommunikációs eszközünkkel
– Az első lépések a használatban I.
– Az első lépések a használatban II.
– Az első létrehozott tartalmak
– Böngészés az interneten I.
– Böngészés az interneten II.
– Elektronikus levelezés I.
– Elektronikus levelezés II.
– Hanghívásra alkalmas alkalmazások
– Gyakorlunk, gyakorlunk, gyakorlunk
– Ráhangolódunk a továbblépésre
– Infokommunikációs eszközünk néhány praktikus alkalmazása
– Az elektronikus levelezés összetettebb funkcióinak használata
– Használjuk okosan, amit már tudunk
– Én és a közösségi média I.
– Én és a közösségi média II.
– Ügyeket intézek otthon, fotelből
– Személyre szabott eszközök
– Még több ügyet intézek otthonról

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt.

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: info@felnottkepzes.hu