Digitális írástudás tanfolyam
Tanfolyam típusa: Egyéb kompetencia alapú képzés
Engedélyszám: E-000526/2014/D002

A közelmúltban írástudás alatt az írott anyagokból nyert információ hasznosításának képességét értettük. Ez többféleképpen is megfogalmazódik. Az írástudás az olvasás és írást alapkészségein kívül a megértés és a sikeres tevékenység általános képességét is jelenti, a társadalmi túléléshez szükséges információkhoz való kapcsolódás megteremtését lehetővé tevő készségeket. A számítógépes írástudás alatt a leggyakrabban azoknak a készségeknek az együttesét értjük, amelyek szükségesek szövegszerkesztő, adatbázis-kezelő és táblázatkezelő alkalmazói programcsomagok használatához. Az ezen túlmenő felfogások a számítógép-kezelést mint az információs társadalomban való részvételhez szükséges eszközt tekintjük. Ide szokták érteni az információval kapcsolatos fogalmak ismeretét és az információról való absztrakt gondolkodás képességét is. A tanfolyamunk célja, hogy megismertesse a számítógép használatát, az információszerzés, ügyintézés  lehetőségét az interneten.


Digitális írástudás tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
− Alapfokú iskolai végzettség

Digitális írástudás tanfolyam célja:
Számítógép szabályos használata (ki- és bekapcsolás, billentyűzet, egér, kurzor készség szintű használata), mappa és fájlrendszer ismerete, digitális kapcsolattartás (e-mail cím létrehozása webes levelezőrendszer segítségével, levelek küldése, fogadása, mellékletek csatolása, postafiók használata, chat, fórum, levelezőlista, IP telefon), információkeresés, böngészés az interneten, az internet biztonságos használata, elektronikus szolgáltatások és elektronikus ügyintézés használata.

Digitális írástudás tanfolyam tananyagegységei:
IKT alapok 0-1

Operációs rendszerek
Internet és kommunikáció

A Digitális írástudás tanfolyamon szakmai követelménymoduljaihoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

A Digitális írástudás tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők, infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a tanfolyamon a képzésben résztvevőket a modulzárók teljesítéséhez, és a sikeres vizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel a vizsgára, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt. A Digitális írástudás tanfolyam résztvevői kedvezményes áron juthatnak hozzá a képzéshez szükséges kiegészítő tananyagokhoz, ezért nem kell több tízezer forintot költeni gyorsan elavuló jegyzetekre, tankönyvekre. Tananyagaink segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt.

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: info@felnottkepzes.hu